عضویت
جامعه مجازی محققان ایران به شما کمک می کند تا با محققان سایر دانشگاه های کشور همواره در ارتباط باشید

کیفیت زیره سبز کارخانه


قیمت زیره سبز کارخانه شاید اولین سؤالی باشد که بسیاری از صادرکنندگان و تجار محترم زیره سبز از تیم فروش بازرگانی فایدیم می پرسند.


امّا چرا فقط صادرکنندگان؟


چون زیره ای که صادر می شود باید دارای خلوص حداقل 98% باشد و زیره سبز با این درصد خلوص واقعی تنها توسط کارخانه های زیره سبز، تولید می شوند. به همین دلیل است که گاهاً عزیزانی که از ما قیمت می خواهند از عبارت قیمت زیره سبز بوجاری نیز استفاده می کنند.


انواع زیره سبز برای صادرات مورد استفاده قرار می گیرد؛ نظیر زیره های خرمنی و همچنین فرآورده های جانبی که در پروسه بوجاری زیره سبز به دست می آیند؛ امّا در بحث صادرات زیره سبز، منظور زیره سبز بوجاری شده با درصد خلوص بالاست.


زیره سبز معمولاً قبل از ورود به کارخانه بوجاری زیره دارای 30% تا 35% ضایعات است.


این ضایعات طی چندین مرحله مجزا برحسب نوع ضایعات و وزن آن ها، از زیره سبز جداسازی می شوند.


از جمله ضایعات همراه با زیره سبز:


  •  علف هرز
  •  ساقه و پوسته گیاه
  •  سنگ ریزه

توجه: در صورت نیاز به مشاوره برای خرید عمده زیره سبز کارخانه و یا آگاهی از قیمت زیره سبز کارخانه، می توانید با مدیر فروش بازرگانی فایدیم تماس بگیرید و یا از صفحه (تماس با ما)، فرم استعلام قیمت را برای دپارتمان فروش فایدیم ارسال نمایید.


پیش از آنکه بخواهم در مورد قیمت زیره سبز کارخانه و پارامترهای مؤثر در آن صحبت کنم، تمایل دارم که این موضوع را برای شما باز کنم که منظور از زیره سبز کارخانه چیست؟


زیره سبز کشت شده در شهرستان های مختلف کشور، پس از برداشت سه اتفاق برای آن ها می افتد:


  1.  پس از یک پاک سازی اولیه توسط دستگاه هایی (برای حجم کم زیره سبز) که در محل برخی مزارع قرار دارند، به فروش می رسند.
  2.  به همان شکل و بدون پاک سازی به فروش می رسند. (اغلب برای کارخانه های تولید پودر و عرق زیره مورد استفاده قرار می گیرند)
  3.  به کارخانه های پیشرفته ارسال می شوند تا در آنجا ضمن پاک سازی با درصد خلوص بالا، از سایر فرآورده های جانبی زیره سبز نیز استفاده کنند.

توجه: اکثر معاملات زیره سبز با حواله های ۵ تنی صادر شده از کارخانه های بوجاری زیره سبز انجام می شوند؛ در حقیقت معاملات زیره سبز با خرید فروش حواله ها صورت می گیرند.


به دلیل اینکه استان خراسان قطب تولید زیره سبز کشور است؛ ما کارخانه های بوجاری زیره سبز متعددی در سطح این استان داریم.


<h2>فعال ترین کارخانه های بوجاری زیره سبز در استان خراسان</h2>

از فعال ترین کارخانه های بوجاری زیره سبز در سطح استان می توان به موارد زیره اشاره کرد:


  •  کارخانه زیره فروغی (واقع در سبزوار، تأسیس: 1352/3/17)
  •  کارخانه زیره پاک کنی بیهق (واقع در سبزوار، تأسیس: 1373/10/17)
  •  کارخانه زیره پاک کنی زرین (واقع در مشهد، تأسیس: 1371/9/10)
  •  کارخانه مجتمع بین المللی زیره پاک کنی طلای سبز (واقع در مشهد، تأسیس: 1381/1/10)

کارخانه زیره فروغی (شرکت بازرگانی و تولیدی زیره سبزوار)، فعال ترین کارخانه زیره سبز سبزوار می باشد.


در مشهد نیز کارخانه مجتمع بین المللی زیره پاک کنی طلای سبز (شرکت کشت و صنعت زیره و زعفران ایرانیان)، فعال ترین کارخانه زیره ایران می باشد.


<h2>ریشه تفاوت قیمت زیره سبز کارخانه</h2>

در اواخر فصل بهار که برداشت زیره سبز به پایان می رسد؛ بسیاری از خریداران عمده از سراسر کشور به قطب های کشت زیره سبز مانند سبزوار سفر می کنند و اگر بارشان صادراتی باشد، به کارخانه های متعدد بوجاری زیره سبز مراجعه می کنند تا بتوانند بار مورد نیاز خود را با مناسب ترین قیمت تهیه کنند.


امّا سؤال اینجاست که چرا قیمت زیره سبز تولید شده توسط یک کارخانه با کارخانه دیگر متفاوت است؟ اون هم در شرایطی که زیره سبز تمام کارخانه ها از مزارع یک شهرستان می باشند.!!!


بنده در مقالات قبلی سایت پیرامون زیره سبز، به مهم ترین عوامل تأثیرگذار در قیمت طلای سبز اشاره کردم.


امّا برای پاسخ به این سؤال باید کمی دید صنعتی داشته باشیم.


ریشه اختلاف قیمت زیره سبز کارخانه های بوجاری زیره به عوامل زیر بر می گردد:


  •  سرعت خط تولید با توجه به حجم زیره سبز ورودی در ساعت
  •  دقت دستگاه در پاک سازی انواع ناخالصی
  •  تعداد مش (سرندهای) دستگاه
  •  نوع و مدل دستگاه بوجاری
  •  کیفیت انبار و بسته بندی
  •  عمر دستگاه (دستگاه های قدیمی تر دقت کم تری نیز دارند)
  •  تک کاره یا چندکاره بودن دستگاه (خط تولید تک کاره بوجاری زیره سبز قطعاً بهتر است)
  •  حضور یا عدم حضور اپراتور به منظور بازبینی محصول نهایی پس از آخرین مرحله بوجاری زیره سبز

دستگاه بوجاری زیره سبز بر اساس معیار وزن و حجم، زیره را از ناخالصی هایی مانند کاه، علف هزر، سنگ ریزه و شن تفکیک می کند. این کار به وسیله فن دمنده و الک هایی در سایز های متفاوت صورت می گیرد.


یک خط تولید قدرتمند بوجاری زیره سبز، باید بتواند این پروسه را در نهایت دقت و بدون کمترین خطایی انجام می دهد.


<h2>اجزای کلی یک دستگاه استاندارد بوجاری زیره سبز</h2>
  1.  تابلو برق
  2.  مخزن دستگاه
  3.  ناودانی و ترانس ویبره
  4.  فن و محفظه باد (تا این مرحله نزدیک ۲۰% تا ۲۵% زیره سبز بوجاری می شود)
  5.  مخزن دوم سه مرحله ای (در این مرحله ۸۵% تا ۹۰% زیره کاملاً پاک ‌شده است)

دقت داشته باشید، جهت پاک کردن کامل زیره سبز احتیاج به یک نوار نقاله بازدید و چندین اپراتور است که به‌ صورت چشمی زیره سبز را پاک و آماده مرحله بعدی بسته‌بندی کنند.


<h2>مقصد اصلی زیره سبز کارخانه های بوجاری</h2>

متأسفانه بعد از گذشت این همه سال و با وجود گردش مالی قابل توجهی که در کشت، تولید و صادرات زیره سبز استان خراسان وجود دارد، همچنان این محصول ملی به صورت خام و فله ای صادر می شود.


تحلیل کارشناسان بازرگانی فایدیم در بازارهای صادراتی زیره سبز نشان می دهد که:


بخش زیادی از زیره سبز تولید شده در استان خراسان، به ویژه شهرستان سبزوار، در بسته بندی های 25، 50 و 80 کیلوگرمی به کشورهای زیر صادر می شوند:


  •  ژاپن (Japan)
  •  امارات (United Arab Emirates)
  •  ترکیه (Turkey)
  •  قرقیزستان (Kyrgyzstan)
  •  کویت (Kuwait)

ما در بازرگانی فایدیم با کمال میل آماده ایم تا در زمینه ارزش آفرینی در بازار های جهانی زیره سبز در کنار کشاورزان محترم و تولیدکنندگان زیره سبز باشیم تا با ایجاد گردش های مالی بزرگ، ضمن اشتغال زایی برای جوانان عزیز و کشاورزان زحمت کش، این طلای سبز را به یک برند جهانی تبدیل کنیم.


منبع: فایدیم


کد امنیتی
بارگزاری دوباره تصویر
کد امنیتی بالا را وارد کنید