خرید عمده زیره سبز مشهد به دلیل کیفیت بالای آن، همواره در حجم زیادی در بازارهای داخلی و جهانی انجام می شود.
در 6 ماه نخست سال 1400، ایران توانست تقریباً معادل 496334 دلار تخم زيره سبز خرد نشده و سایيده نشده در بسته بندی آماده برای غير خرده فروشی، با کد تعرفه (09093190) صادرات داشته باشد.
البته فروش زیره سبز درجه یک بسته به کشور مقصد و نوع استفاده خریدار با چالش ها و استانداردهای خاص خود همراه است.
اجازه بدید مثالی بزنم...
بعضی از مشتریان فرانسوی ما به دلیل استفاده و فروش اسانس زیره سبز؛ ترجیح می دهند زیره سبز را به صورت تازه خریداری کنند، زیرا در این حالت دانه های زیره سبز بیشترین میزان اسانس را دارند.
با قاطعیت می توان گفت؛ مرکز خرید زیره سبز ایران، استان خراسان است.
ما در فایدیم با خرید زیره سبز از کشاورز، به صورت تخصصی به فروش زیره سبز اعلا در شکل های مختلف آن (دانه ای، پودر شده، ادویه) می پردازیم.
توجه: در صورت نیاز به آگاهی از قیمت زیره سبز در سال 1401 با مدیر فروش بازرگانی فایدیم تماس بگیرید.
کشت گسترده زیره سبز در استان خراسان در کنار وجود کارخانه های متعدد بوجاری زیره، این استان را به بزرگترین بازار فروش زیره سبز در سطح ایران تبدیل کرده است.
شهرستان های سبزوار، کاشمر، تایباد و سرخس از بزرگان کاشت زیره سبز در استان خراسان هستند. در واقع زیره سبز مشهد بیشتر از این سه شهرستان تأمین می شود.
زیره سبز که در گویش محلی خراسان جنوبی به آن کراویه گفته می شود؛ از با ارزش ترین دانه های دارویی ایران است که به شکل های ادویه (پودر شده)، اسانس، عرق و ... فروش و صادر می شود.
بر اساس تجربه ای که در فروش اسانس زیره سبز داریم، بسیاری از مشتریان ترجیح می دهند دانه یا پودر زیره سبز را خریداری کنند تا اسانس آن را.
امّا چرا؟!
به این دلیل که بعضی از تجار و شرکت ها بسته به نوع مصرفشان، اسانس گیری را با استانداردهای خاص خود انجام می دهند.
ما در فایدیم مفتخریم که با توجه به درخواست تجار محترم داخلی و خارجی؛ بر اساس عطر و رایحه، خواص آنتی اکسیدانی و شکل زیره سبز، با کیفیت ترین دانه های زیره سبز را در بسته بندی های کارشناسی شده با حفظ عطر و خواص، جهت فروش عمده داخلی و صادرات ارائه می کنیم.
یکی از موفق ترین تجارت های داخلی فایدیم، فروش زیره سبز در شیراز است. در آنجا دانه های زیره سبز را با بسته بندی های زیبایی برای صادرات به کشورهای مختلف از جمله امارات، آماده می کنند.
از زیره سبز در بسیاری از غذاها بویژه غذاهای مناطق بومی مدیترانه و جنوب غربی آسیا استفاده
می شود.
همچنین از مدت ها قبل زیره سبز در طب سنتی ایران کاربردهای دارویی زیادی داشته است.
در این مقاله قصد دارم ضمن معرفی تجارت زیره سبز؛ بر اساس شواهد علمی جدید و تأیید شده، زیره سبز را به طور کامل و تخصصی به شما معرفی کنم و در ادامه شما را با فواید، کاربردهای دارویی، کاربردهای غذایی و ترکیبات شیمیایی این کوچولوی سبز آشنا کنم.
<h2>قیمت زیره سبز در سال ۱۴۰۰</h2>
قیمت زیره سبز سبزوار
قیمت زیره سبز کاشمر
این 3 مورد تقریباً اولین سؤالاتی هستند که تجار محترم داخلی و بعضاً خارجی که با این مناطق آشنایی دارند، از تیم فروش فایدیم می پرسند.
امّا شما باید بدانید که پاسخ این سؤالات با توجه به میزان برداشت و شرایط بازار کاملاً سیال است و تحت تأثیر پارامترهایی که در ادامه به آن ها اشاره خواهم کرد، تعیین می شود.
تمام مشتریان ما از کشورهای مختلف (مانند آلمان و پاکستان) جدا از نوع بسته بندی، زیره سبزی با ویژگی های زیر سفارش می دهند:
- پاک شده و عاری از هرگونه مواد خارجی (فاقد ساقه، خاک و کاه)
- دارای سطح ایمن رطوبت (رطوبت بالا می تواند باعث رشد باکتری های مضر شود)
- عدم وجود مواد افزودنی خوراکی
- دارای سطح مناسب مواد فرار و اسانس
- دارای عطر و طعم مناسب
- درشت و توپر بودن دانه ها
- یکدست بودن دانه ها (شکسته نباشند)
توجه: برخی از افراد سودجو، دانه های زیره سبز را با رنگهای سیاه خوراکی آغشته می کنند، سپس حرارت میدهند و به جای زیره سیاه میفروشند.
با قرار دادن این دانهها در آب گرم، کمی رنگ خود را پس میدهند و ضمناً حجیم بودن و عطر کم شان نیز حکایت از تقلبی بودن آن ها دارد.
اکیداً توصیه می کنم که در خرید عمده زیره سبز احتیاط کنید تا به یکباره سرمایه و اعتبار چندین ساله خود را نزد مشتریان از دست ندهید.
با توجه به فاکتورهای ذکر شده؛ قیمت زیره سبز کاشمر، قیمت زیره سبز سبزوار و قیمت زیره سبز سرخس کاملاً می توانند با یکدیگر متفاوت باشند.
همچنین قیمت زیره سبز بوجاری شده با قیمت زیره سبز پاک نشده نیز با یکدیگر متفاوت خواهند بود و این نوع مصرف شما است که تعیین می کند از کدامیک خرید کنید.
بنابراین مد نظر داشته باشید، قیمت زیره سبز در بازار تهران نیز تابعی از شرایط زیره سبز در استان خراسان است.
توجه: جهت خرید زیره سبز مشهد و یا اطلاع از قیمت روز زیره سبز، می توانید از صفحه (تماس با ما)، با مدیر فروش و یا دپارتمان فروش بازرگانی فایدیم در ارتباط باشید.
<h2>زیره سبز چیست؟</h2>
زیره سبز دانه خشک گیاه (Cumin cyminum Linn) است که در ایران به طلای سبز شهرت دارد.
برداشت این محصول در ایران از اواخر اردیبهشت ماه شروع می شود و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.
زیره سبز به انگلیسی یعنی (Cumin) که در واقع خلاصه ای از نام این گیاه است و تلفظ آن نیز به شکل زیر است:
- تلفظ انگلیسی:
"KYOO-men" / کیو مِن - تلفظ آمریکایی (هر دو صحیح هستند):
"KOO-min" و "KUH-min" / کو مِن
دانه زیره سبز دوکی شکل است و در دو سر باریک می شود. رنگ آن سبز و خاکستری و در بعضی از گونه ها سفید و زرد است.
با توجه به شرایط آب و هوایی، سالیانه بین 12 تا 30 هزار تن زیره سبز در ایران تولید می شود.
ایران تقریباً 40% زیره سبز دنیا را تأمین می کند.
جالب است بدانید قدیمی ترین زیره جهان در شهر سوخته کشف شده است.
عطر دانه های زیره سبز به اندازه ای است که جویدن تعدادی از آن ها برای از بین بردن بوی بد دهان، بوی سیر و بوی پیاز بسیار مفید است.
<h2>آشنایی با گیاه زیره سبز</h2>
- گیاهی است یک ساله
- از خانواده چتریان (Apiaceae)
- سرده (Cuminum)
- نام علمی (.Cuminum cyminum L)
- بدون کرک (جز میوه)
- گل ها کوچک و با رنگ های سفید، صورتی و یا بنفش
- ساقه علفی با انشعابات 2 تایی و گاهی 3 تایی با ارتفاعی (بسته به شرایط محیطی) بین 15 تا 60 سانتی متر
- ریشه دراز، باریک و سفید
- برگ هایی با بریدگی های فراوان
- میوه (بذر) گیاه زیره سبز به طول 5 تا 6 میلی متر، با قطر 1.5 تا 2 میلی متر، باریک در دو انتها و بسیار معطر و گیرا با طعمی گرم می باشد.
دانه های زیره سبز را در آلمان مرسوم است با نان و در هلند با پنیر لِی دِن (Leyden cheese) ترکیب می کنند.
توجه: اگر دانه زیره سبز تازه و رسیده باشد؛ رنگ آن زرد است، ولی هرچه از عمر آن بگذرد رنگ آن تیره می شود.
اندام دارویی گیاه زیره سبز میوه (بذر) آن است که شامل ترکیبات زیر می باشد:
- روغن: 7.7%
- رزین: 13.5%
- صمغ و موسیلاژ: 8%
- پروتئین: 15.5%
- اسانس و آلورون: 5% - 2.5%
<h2>فرآورده های زیره سبز در ایران</h2>
- اسانس روغنی
- پودر
- عرق
- ادویه
- دمنوش
- کپسول نرم خوراکی
- قطره خوراکی
<h2>برداشت، خشک کردن و نگهداری زیره سبز</h2>
مرحله اول
ابتدا بوته زیره سبز را جمع آوری کرده و آن ها را معمولاً روی سفره های بزرگ پلاستیکی یا برزنتی در یک محوطه بزرگ پخش می کنند. سپس زمان می دهند تا بوته ها به اندازه کافی زیر نور آفتاب خشک شوند.
مرحله دوم
پس از آن که بوته های زیره سبز خشک شدند؛ بسته به حجم بوته ها و سلیقه کشاورز، دانهها به کمک ضربه چوب یا دستگاه های کوبیدن نیمه مکانیزه از گیاهان خشک شده جدا شده و به داخل کیسه های مناسب ریخته می شوند.
توجه: زیره سبزی که در این مرحله به دست می آید؛ به دلیل ناخالصی های زیاد، هنوز برای استفاده مناسب نیست.
مرحله سوم
در این مرحله انواع ناخالصی های زیره سبز پاک نشده توسط دستگاه بوجاری زیره سبز پاک می شوند و در نهایت زیره سبز خالص برای عرضه در بازارهای داخلی، خارجی و تبدیل به فرآورده های مختلف به دست می آید.
دستگاه های بوجاری زیره سبز را معمولاً طوری طراحی می کنند که حتی ناخالصی های بسیار ریز را از داخل دانه های زیره جدا کنند.
مرحله چهارم
دانه های زیره سبز بوجاری شده را در کیسه های مناسب بسته بندی و در انبارهای خشک و خنک نگهداری می کنند.
توجه: دانههای زیره سبز را باید در دمای اتاق (°28 - °52) سلسیوس نگهداری کرد؛ در شرایطی که میزان رطوبت بحرانی و رطوبت نسبی به ترتیب از (19% - 13%) و 81% تجاوز نکند.
توجه: برای فروش زیره سبز عمده و صادرات آن، بهتر است دانه های زیره سبز را در کیسه هایی با پوشش پلی اتیلن بسته بندی کنید.
<h2>مزیت های رقابتی کشت گیاه زیره سبز</h2>
- تحمل خشکی زیاد
- طول دوره رشد کوتاه
- دوره کشت کوتاه 100 تا 120 روزه
- حفظ منابع آب و خاک
بازرگانی فایدیم به عنوان یک مرکز خرید زیره سبز در مشهد، می تواند دانه های زیره سبز را در هر تناژی، چه برای بازارهای داخلی و چه برای بازارهای خارجی تأمین کند.
امیدوارم که این مقاله از بازرگانی فایدیم برای شما مفید بوده باشد.
هدف ما این بود که تجربه چندین ساله خود را در زمینهٔ خرید فروش زیره سبز مشهد با شما به اشتراک بگذاریم.
منبع: فایدیم