عضویت
جامعه مجازی محققان ایران به شما کمک می کند تا با محققان سایر دانشگاه های کشور همواره در ارتباط باشید

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور: درحال پیگیری جایگاه قانونی برای شرکت‌های ریسک پذیر (VC) هستیم

نصرت الله ضرغام رییس صندوق حمایت از پژوهشگران وفناوران کشور در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران گفت: ‌ مدیریت هدفمند بخش پژوهش و استفاده بهینه از منابع و امکانات، که همانند کشورهای پیشرفته دنیا، حاصل کسب دانش روز مدیریت می‌باشد، ابزار ضروری برای توسعه و موفقیت بیشترعلم و دانش کاربردی در کشور است.

وی همچنین تنوع در جذب منابع درآمدی را عامل دیگری برای موفقیت مراکز پژوهشی در رسیدن به اهداف راهبردی و تحقق اهداف مراکز علمی عنوان کرد و افزود: مراکز پژوهشی باید تلاش کنند تا تنوع در جذب منابع مالی ایجاد کرده و صرفا تکیه بر منابع دولتی نداشته باشند چرا که این رویکرد، قطعا در کارکرد مراکز علمی و پژوهشی، تاثیرگذار خواهد بود.

ضرغام تصریح کرد: 1.6 درصد تولید علم دنیا، مربوط به ایران است که صندوق حمایت از پژوهشگران با در اختیار داشتن فقط ۲۵ هزارم درصد بودجه تحقیقاتی کشور، حامی یک درصد تولید علم کشور بوده است. و هم اکنون، براساس سیاستهای کلی نظام و اسناد بالادستی، باید برای تبدیل علم به ثروت، حمایت‌های خود را پررنگ نماید.

وی اظهار داشت: براساس این سیاست، صندوق حمایت از پژوهشگران با سازمان‌ها و نهادهای دیگر مانند وزارت بهداشت، سازمان حفاظت محیط زیست، پژوهشکده غدد و متابولیسم، دانشگاههای تهران، شریف و صنعتی اصفهان، یزد، قراردادهایی منعقد کرده است و درحال انعقاد تفاهم نامه و قرارداد با بنیادهای علم دنیا و مراکز اجرایی و علمی هستیم.

ضرغام در همین راستا، به ایجاد مرکز نوآوری اشاره کرد و افزود: از طریق این مرکز، پژوهشگرانی که صاحب یافته پژوهشی و یا ایده خلاقانه باشند، می‌توانند در کنار یک صاحب صنعت، یافته یا ایده خود را تبدیل به تولید محصول کنند.

وی درادامه گفت: این روش برای توسعه علمی و همچنین اشتغال فارغ التحصیلان کشور که هم اکنون بخش قابل توجهی از آنان بیکار هستند، راهگشا خواهد بود.

ضرغام افزود: «تجاری سازی» از طریق مراکز نوآوری، از بنیاد علم امریکا الگوگیری شده که در کنار پارک‌های علم و فناوری بتوانند حمایت‌های مادی و معنوی از پژوهشهای کاربردی داشته باشند.

وی این روش را دارای چهار لایه معرفی کرد وتصریح کرد: لایه اول، پژوهشگر یا صاحب ایده، لایه دوم، نود‌ها یا پشتیبانان، لایه سوم، مراکز علمی و لایه چهارم را نیز شرکت‌های سرمایه گذار ریسک پذیر تشکیل می‌دهندتا یافته‌های علمی و ایده‌های خلاقانه را تبدیل به محصول و ثروت کنند.

وی در ادامه گفت: شرکت‌های دانش بنیان نیز که تاکنون مانند شرکت‌های ریسک پذیر مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفتند، یافته‌های علمی را به تولید محصول تبدیل کرده و اشتغال فارغ التحصیلان کشور را سبب می‌شوند.

ضرغام تصریح کرد: درحال پیگیری جایگاه قانونی برای شرکت‌های ریسک پذیر (VC) در برنامه ششم توسعه کشور هستیم که امیدواریم با تثبیت اینجایگاه، حمایت بهتر و بیشتری از تولید علم و پژوهش‌های کاربردی در کشور صورت بگیرد.

وی در ادامه به ایجاد بازار مجازی پژوهش و فناوری از طریق پرتال صندوق حمایت از پژوهشگران اشاره کرد و افزود: تاکنون سه هزار پروژه تحقیقاتی مصوب و ۳۵۴ دستاورد فناورانه داشتیم که باید از آن‌ها استفاده شود و فکر کردیم، علاوه بر نمایشگاههایی که تاکنون داشتیم، باید بتوانیم در بازار دائمی فناوری چه بصورت مجازی و یا غیرمجازی، به عرضه محصولات تولیدی که حاصل فعالیت پژوهشی و تحقیقاتی بوده، بپردازیم.

وی در پایان به عنوان دبیر شورای نخبگان، برسیاستگذاری و برنامه ریزی‌ها در جهت نخبه پروری، نیز تاکید کرد.
کد امنیتی
بارگزاری دوباره تصویر
کد امنیتی بالا را وارد کنید