پژوهشگران دانشگاه سینسیناتی دریافتهاند که صاعقه میتواند منجر به سردرد و میگرن شود.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این محققان دریافتند که موارد سردرد و میگرن در زمان بروز رعد و برق به ترتیب تا 24 و 23 درصد در میان افراد سالم ساکن در 40 کیلومتری شعاع صاعقه بیشتر میشود.
این ارقام در میان افراد دارای سردردهای مزمن از شدت بیشتری برخوردار بوده و تا 31 درصد در افزایش سردرد و 28 درصد افزایش میگرن تاثیر داشته است.
به گفته محققان، ممکن است امواج الکترو مغناطیسی در این امر مقصر باشند. این درحالیست که رعدوبرق همچنین آلایندههایی مانند اوزون را افزایش داده و میتواند باعث تشدید میگرن شوند.
محققان در پژوهش خود از داوطللبان خواستند تا خاطرات روزانه خود در مورد سردرد و میگرن را برای سه تا شش ماه ثبت کرده و میزان بروز بیماری را با شرایط آبوهوایی هر روز مقایسه کردند.
نتایج نشان داد که شرایط هواشناسی متفاوتی مانند فضا، هوا و رطوبت که در آبوهوای توفانی دخیل هستند، بر احتمال بروز سردرد تاثیر میگذارند.
اما با در نظر گرفتن این یافتهها و استفاده از مدلهای ریاضیاتی، محققان دریافتند که خود صاعقه از تاثیر چشمگیری در این مورد برخوردار است. یافتههای این پژوهش نشان داده که جریانهای بار منفی رعدوبرق بطور خاص با میزان سردردهای بیشتر مرتبط است.
این پژوهش در مجله Cephalalgia منتشر شده است.
منبع: ایسنا