تحلیل رابطه واردات #برنج و رضایتمندی فعالان زنجیره ارزش آن
طبق گزارش مرکز آمار ایران و انستیتو تغذیه، هر ایرانی بهطور متوسط سالانه ۳۵ کیلوگرم برنج مصرف میکند و با توجه به جمعیت ایران، به ۳ میلیون تن برنج سفید برای مصرف سالیانه و ۲۰۰ هزار تن برای ذخیره راهبردی نیاز است.
با توجه به تولید سالانه بین ۲ تا ۲/۵ میلیون تن برنج در کشور، میزان نیاز وارداتی برنج در کشور حدوداً یک میلیون تن می باشد. لذا واردات بیشتر از این میزان علاوه بر هدررفت ارز، باعث نارضایتی فعالان زنجیره ارزش برنج به ویژه کشاورزان می شود.
در سال ۱۳۹۹ رضایتمندی فعالان زنجبره ارزش برنج بالا بود؛ اگرچه به دلیل افزایش قیمت برنج، رضایتمندی مصرف کنندگان کاهش یافته بود!!!
کاهش هزینه های تولید، قیمت گذاری رقابتی و غیردستوری، مدیریت واردات و بهره گیری از مشوق های دولتی کارآمد و هدفمند، اصلاح الگوی مصرف و قناعت فعالان زنجیره به کسب سود منطقی میتواند در ایجاد رضایتمندی طرفین عرضه و تقاضا مفید باشد.
طبق گزارش مرکز آمار ایران و انستیتو تغذیه، هر ایرانی بهطور متوسط سالانه ۳۵ کیلوگرم برنج مصرف میکند و با توجه به جمعیت ایران، به ۳ میلیون ت...